След 50-те най-накрая отслабнах, отървах се от отока и от няколко години не знам какво е болест. Рецепта

След 50-те най-накрая отслабнах, отървах се от отока и от няколко години не знам какво е болест. Рецепта

Чеснов чай с дафинов лист – ползи.

Лечебните свойства на тези съставки помагат за контрол на теглото и за предотвратяване и лечение на различни заболявания.
Ползи от чесъна
Повишава имунитета
Чесънът съдържа витамини А, В, С, Е, аминокиселини, сяра, желязо, селен, силиций, йод и хром. Тези хранителни вещества помагат на организма да се бори с инфекциите.
Естествен антибиотик
Чесънът има антивирусен ефект. Чесънът помага и при лечението на зъбобол, диабет, алергии.

Помага за отслабване
Чесънът съдържа голямо количество антиоксиданти, което помага в процеса на отслабване. Потиска апетита и намалява шансовете за напълняване. Чесънът стимулира нервната система, освобождавайки хормона адреналин, който подобрява метаболизма. Колкото по-бърз е метаболизмът ви, толкова по-лесно ще бъде изгарянето на мазнини.
Подобрява кръвообращението, високото кръвно налягане и холестерола
Алицинът увеличава притока на кръв и предотвратява образуването на съсиреци. В допълнение намалява рисковите фактори като хипертония и холестерол.
Укрепва костите
Чесънът действа като естествена добавка за изграждане на здрави кости. Освен това, благодарение на своите противовъзпалителни и аналгетични свойства, той помага за намаляване на болките в ставите. В допълнение към профилактиката, той помага при лечението на проблеми като ревматоиден артрит, остеопороза или остеопения.

Подобрява здравето на черния дроб
Чесънът съдържа аргинин и селен. Тези съставки помагат да се предотврати достигането на токсични вещества, филтрирани в черния дроб, до други части на тялото.
Ползи от дафиновия лист:

Улеснява храносмилането, предотвратява киселинността и намалява газовете в храносмилателния тракт, които причиняват дискомфорт. Ползите от дафиновия лист не се изчерпват само с това.