• Home
  • Смесвам, сварявам и сипвам в бутилка – изтребва де що има молец, паяк или мишка! Най-мощната домашна дезинфекция:

Смесвам, сварявам и сипвам в бутилка – изтребва де що има молец, паяк или мишка! Най-мощната домашна дезинфекция:

Смесвам, сварявам и сипвам в бутилка - изтребва де що има молец, паяк или мишка! Най-мощната домашна дезинфекция:

Тази проста идея има огромен ефект. Пробвах я миналата година и тази отново ще повторя. В допълнение към проблема с домашните вредители , това е и отлично домашно средство за дезинфекция , което ще използвате редовно.

Какво съдържа това домашно чудо?

дафинови листа

Основата на това домашно оръжие срещу вредители са две привидно често срещани съставки, които повечето от нас имат в кухнята – карамфил и дафинов лист . Тези две популярни подправки не само имат силен дезинфекциращ ефект , но също така могат да отблъснат пълзящите и летящи насекоми със своя характерен аромат.

Те дори ще ви помогнат при гризачи, които благодарение на чувствителното си обоняние могат да усетят тази смес от разстояние. Миризмата на тези две съставки е токсична за тези видове.

Как да приготвим сместа?

дезинфекция с дафинов лист

Имате нужда от:

15 дафинови листа
10 броя карамфилчета
1 чаша вода

Ако искате да използвате сместа за дезинфекция на помещенията, добавете бял алкохол (спирт) към сместа (колкото е възможно повече).

Приготвяне:

Оставете водата да заври. Добавете дафиновия лист и карамфила към водата. Оставете сместа да заври отново и оставете да къкри 10 минути.

карамфил и дафинов лист

След това оставете сместа да се охлади.

Изсипете течността в съд с пулверизатор (можете да оставите няколко парчета дафинови листа в бутилката) и можете да използвате.

смес с дафинов лист

Напръскайте със сместа первазите на прозорците, праговете на дома си, пантите, зад кухненския плот, в чисти чекмеджета (където съхранявате храна) или на места, където се появяват гризачи или насекоми, и особено там, където те могат да влязат в нашите апартаменти.

дафинови листа

За да получите домашен дезинфектант, добавете 1:1 спирт към течната смес. В случай на дезинфекция е добре да оставите всички подправки да покиснат в тенджерата след сваряване. Ефектът ще бъде още по-силен.

Съхранявайте средството в по-хладно помещение.

Leave A Comment