• Home
  • Отсега нататък никога повече няма да използвате омекотител. Сигурна съм в това!

Отсега нататък никога повече няма да използвате омекотител. Сигурна съм в това!

Отсега нататък никога повече няма да използвате омекотител. Сигурна съм в това!

Омекотителите са един от най-популярните продукти на битовата химия. Но малцина знаят как точно се произвеждат те и не подозират, че в домовете си всички имаме не само по-ефикасна, но и по-евтина алтернатива – обикновената сода за хляб!

Содата за хляб действително помага при пране. Тя е чудесен заместител на омекотителя, който повечето хора използват. Също така, за разлика от закупения от магазина омекотител, содата за хляб не съдържа повърхностно активни вещества от животински произход.

капачка омекотител

Защо хората отказват да използват омекотител?

Много хора просто не могат да си представят прането без омекотител. Дрехите, изпрани с него, често са много по-меки. Хората обаче могат да бъдат отблъснати от факта на неговия произход. Обикновено се основава на повърхностноактивни вещества от животински произход, които са отпадъци от кланици, където се колят животни. Много чувствителни хора не са съгласни да допринасят за страданието на животните по този начин. Освен това продукти от този род са скъпи. Затова хората избират алтернатива – сода бикарбонат , която, добавена по време на пране, има много подобен ефект върху дрехите като обикновен омекотител. Освен това засилва действието на перилните препарати.

За какво се използва содата за хляб в дома?

сода за хляб

Содата за хляб, известна още като натриев бикарбонат, е химическо съединение, което естествено се среща в твърда кристална форма, но обикновено се смила на фин прах. Содата за хляб се използва в кулинарията като химически набухвател. Содата за хляб също така ефективно абсорбира миризми, регулира нивата на рН и е мек абразив, което я прави полезна за пране и почистване на дома. Следователно областите й на използване са много широки.

Сода за хляб и препарат за пране. Ето как да ги използвате за омекотяване на тъканите

Содата за хляб помага да се регулира нивото на pH на водата за изплакване на пералната машина. Тя гарантира, че водата няма да е нито твърде кисела, нито твърде алкална. Добавете 1/2 чаша сода за хляб към всеки цикъл на изплакване, за да балансирате рН и да премахнете препарата или минералните отлагания от водата.

Содата за хляб предотвратява обратното абсорбиране на тези вещества в дрехите. В резултат на абсорбцията дрехите обикновено стават твърди. Содата за хляб, естествен минерал, е по-малко вредна за околната среда от синтетичните омекотители. Те обикновено съдържат аромати, които само прикриват миризмите. За разлика от синтетичните омекотители, можете спокойно да използвате сода за пране на детски дрехи.

Leave A Comment