• Home
  • Момиче се изгубва в чужд град, полицията намира ръкавицата й близо до стара изоставена къща и влиза вътре

Момиче се изгубва в чужд град, полицията намира ръкавицата й близо до стара изоставена къща и влиза вътре

Момиче се изгубва в чужд град, полицията намира ръкавицата й близо до стара изоставена къща и влиза вътре

12-годишно момиче на име Елизабет се присъедини към класа си за екскурзия до редица музеи във Вашингтон, само за да се изгуби и да се събуди в болницата няколко часа по-късно.

Елизабет беше само едно дете от 45 ученици. предимно на 12 години, които са пътували до окръг Колумбия от Мериленд, за да посетят музеи за своя час по история. Беше 40 минути път с кола и когато учителката направи преброяване на учениците, когато се върнаха в Мериленд след екскурзията, тя разбра, че им липсва един ученик – това беше Елизабет.

Докато нейните съученици се качваха в автобуса, Елизабет се скиташе до един магазин, за да си купи евтини сувенири, които да вземе у дома. За съжаление, докато излезе от магазина, съучениците й ги нямаше никъде.

Елизабет се скиташе из улиците на окръг Колумбия, опитвайки се да намери училищния им автобус. Родителите й винаги са я предупреждавали да говори с непознати, така че тя се стараеше да не изглежда изгубена, за да не привлече нежелани хора.

Нейният учител незабавно съобщил за изчезването й както на полицията в окръг Колумбия, така и на родителите й, които веднага се втурнали в близкия град.

За съжаление на Елизабет, батерията на мобилния й телефон беше изтощена и наблизо нямаше телефонни автомати. Копнеейки за подслон, тъй като започваше да става студено, тя мина през улица с къщи, надявайки се да се натъкне на някой на нейната възраст, за да помоли за помощ.

Не видя деца на улицата, но видя старец с дълга брада да държи чаша чай. Отчаяно търсейки помощ, тя реши да се обърне към него. „Извинете, любезни господине, случайно да имате мобилен телефон, който мога да взема назаем?“ тя попита.

Мъжът я погледна, сякаш се опитваше да прочете мислите й. — Загубихте ли се, младо момиче? попита той. Тя кимна с глава.

Момчето веднага й подаде чаша чай. „Ето, стопли си ръцете с това. Нямам пари, отседнал съм в изоставената къща ето там“, каза той, сочейки отворена врата. — Добре си дошъл да се стоплиш там, докато ти донеса чай и сандвичи.

— Благодаря ви, сър — каза Елизабет и свали ръкавицата, за да усети топлината на горещия чай. Без да осъзнае, тя изпусна ръкавицата на пътя, докато влизаше в къщата.

Тя беше изненадана да види тъмна стая толкова спретната и подредена, само с няколко неща вътре. Тя постави чашата горещ чай на малкото столче до вратата и седна на пода.

„Ето. Това е чисто одеяло. Използвайте го засега. Ще се върна веднага“, каза й старецът.

Елизабет беше толкова гладна, като последното й хранене беше тази сутрин, преди да замине за екскурзията си. Усещаше как отслабва от глада си, след което изгуби съзнание.

Родителите й вече бяха в окръг Колумбия и чакаха инструкции от полицията, докато се придвижваха по улиците. Един от полицаите внезапно се обади по радиото: „Има малка розова ръкавица близо до изоставена къща. Чака се потвърждение за претърсване на помещенията.“

След няколко минути в къщата пристигнаха още полицаи и родителите на Елизабет. Когато влязоха, те видяха Елизабет да лежи на пода. — О, Господи, Елизабет! — изкрещя ужасена майка й.

„Дъщеря ми диша ли? Трябва да я закараме в болница веднага“, бързо добави баща й, паникьосан при вида на дъщеря си, лежаща в безсъзнание в изоставена къща.

В този момент старецът влезе в къщата. „Какво се случи? Само исках да помогна, затова й предложих да остане в къщата, за да се стопли. Съжалявам“, каза тъжно той.

„Как смеете! Какво направихте с дъщеря ми?!“ — каза бащата на Елизабет, като почти се хвърли към мъжа. Полицията обаче се намеси и взе нещата в свои ръце, като го арестува.

„Трябваше да си гледаш работата“, казаха полицаите на стареца, докато се качваха в полицейския автомобил. „Ако момичето не успее, ще трябва да излежите време в затвора“, добави той, поклащайки глава.

„Наистина просто исках да помогна. Тя ми каза, че се е изгубила и изглеждаше студена. Дадох й моята чаша чай и й казах да чака вътре в къщата, докато търся храна, която да й дам“, извика той. Не искаше да прекара остатъка от дните си в затвора.

Междувременно момичето внезапно дойде в съзнание в болницата след няколко часа. „Мамо, татко?“ – каза тя слабо, когато се събуди.

„Елизабет, слава Богу, че си добре! Добре ли си? Онзи старец нарани ли те или те докосна?“ — попита майка й, като я хвана за ръката.

„Какво? Не! Този човек беше единственият, който ми помогна този ден. Чувствах се толкова студено, че той ми предложи място да чакам. Той дори ми даде чисто одеяло, за да мога да се стопля, и той излезе от къщата да си купя чай и сандвич. Къде е той? Трябва да му благодаря“, обясни Елизабет.

Родителите й се спогледаха с вина в очите. „Арестувахме го“, призна баща й.

„Татко! Не! Той не заслужава да бъде в затвора. Обадете се на полицията веднага и им кажете да го пуснат!“ — попита Елизабет.

Бащата на Елизабет се вслуша в дъщеря си, осъзнавайки, че е направил голяма грешка, като е преценил стареца въз основа на външния му вид. Той мислеше, че мъжът е скитник, който се възползва от дъщеря му, само за да разбере, че той е единственият, който й помага. Ако не беше, тя можеше да припадне на улицата и нещата можеха да бъдат много по-зле.

След като Елизабет беше изписана от болницата, тя и родителите й решиха да се върнат в изоставената къща, където живееше старецът. Донесоха със себе си малко храна с надеждата, че той ще приеме извинението им.

— Здравейте, любезни господине — каза Елизабет, когато влязоха. Мъжът изглеждаше почти уплашен при вида на бащата на Елизабет.

„Много съжалявам, че ви съдих, сър. Надявам се, че можете да ми простите. Благодаря ви, че помогнахте на дъщеря ни. Ние ще бъдем вечно благодарни“, каза баща й.

Мъжът се усмихна. „Не е нужно да се тревожите. Добре съм и съм си у дома. Благодаря ви, че отделихте време да ме посетите, наистина го оценявам“, каза той.

Майката на Елизабет му подаде торбата с храна. — Искате ли да хапнете с нас? тя попита. Човекът беше във възторг, тъй като никой не му беше предлагал топла храна от векове. Той кимна и продължи да поставя постелка на пода, така че четиримата да могат да се насладят на храната заедно.

Оказа се, че името му е Майкъл. Той беше охранител в търговски център, докато собствениците на мола не решиха да съкратят 50% от работната си сила. Не можа да си намери работа и се озова на улицата.

След като чул историята, бащата на Елизабет решил да направи нещо за мъжа заради добрината, която проявил към дъщеря си. „Майкъл, притежавам магазин за бижута в Мериленд. Би ли искал да бъдеш наш портиер?“ попита той.

„Наистина ли? Готов ли си да ми дадеш работа?“ — попита Майкъл с широка усмивка на лицето му.

„Разбира се, защо не? Вие сте добър човек, заслужавате още една възможност. Ние можем да ви помогнем да получите чиста стая в Мериленд, така че и вие да имате къде да отседнете. Добре дошли сте да започнете веднага щом готов съм.“

Какво можем да научим от тази история?

Не съдете за хората по външния им вид. Бащата на Елизабет бързо осъди Майкъл, мислейки, че е направил нещо лошо, докато всичко, което искаше да направи, беше да помогне.
Никога не е късно да поправите нещата. След като осъзнаха грешката си, родителите на Елизабет се извиниха на Майкъл и се поправиха. Те не само го почерпиха с вечеря, но му предложиха работа и квартира, за да може да започне отново.

Споделете тази история с близките си. Може да ги вдъхнови и да направи деня им.

Leave A Comment