• Home
  • Много точна карта на българите по света! Вижте къде има най-много Българи на земята

Много точна карта на българите по света! Вижте къде има най-много Българи на земята

Много точна карта на българите по света! Вижте къде има най-много Българи на земята

Основната цел на сайта е да помогне на сънародниците в чужбина да откриват други българи.

Официалното прессъобщение на Васил Лефтеров, Основател на Българската улица, е следното:

„Стартира нова уникална услуга за българите в чужбина

Нова, уникална услуга, насочена към българите в чужбина, стартира в интернет. Сайтът „Българската улица” е мястото, където сънародниците ни в странство могат да намират други българи наблизо, използвайки географско търсене.
Лийдс, 24 октомври 2011

Нова, уникална за България, интернет страница стартира във виртуалното пространство.

Сайтът www.bgstreet.net дава възможност на българите в чужбина да намират и да се свържат с други българи близо до мястото, където живеят. Услугата е уникална с това, че дава възможност за търсене по географски принцип, наблизо до адреса в чужбина. В момента Българската улица покрива 21 държави на 5 континента.

Всеки българин в чужбина може напълно безплатно да добави името на улицата си на специална карта на сайта. Не се изисква номер на улицата, което защитава личното пространство на потребителите. Регистрация на сайта също не е нужна, като целта е максимално опростено използване.

Всеки посетител има възможност за търсене на други българи, въвеждайки имената на неговите улица и град и радиус на търсене. Системата ще намери всички българи, попадащи в радиуса на търсене.

Съществува и възможност за избор на точно определен потребител от картата. В двата случая потребителят има възможност да изпрати молба за контакт на до 10 други българи едновременно. Личните имейли на потребителите са скрити, с което личните данни са напълно защитени.

Първите публикувани отзиви на потребители са положителни, доказващи, че географският подход на сайта е полезен за тях:
„Регистрирах се, намерих си и приятелка съвсем наблизо, с момиченце малко по-голямо от моето.

Но най се радвам, че детето ми има приятелка, с която може да си говори на български. Аз съм единствената, с която говори.” – потребител ‘doret’, Великобритания, в интернет форум.

Според анкета, побликувана в социалната мрежа, 91% от българите във Великобритания биха контактували или контактуват с други българи. Това даде идеята за създаване на сайта, който да помогне на българите в чужбина да се намират един друг, близо до мястото, където живеят.

Това е важно условие за големите градове, където пътуването отнема много време и не може да бъде вместено в натоварения график на сънародниците ни зад граница.“

Българинът Иван Лефтеров – специалист по географски информационни системи и картография, създаде уникални сайтове карти на българите по света: http://www.bgstreet.net и http://bgstreet.co.uk .

Leave A Comment