• Home
  • Как да спрем болката само за минутки, всеки трябва да го знае

Как да спрем болката само за минутки, всеки трябва да го знае

Как да спрем болката само за минутки, всеки трябва да го знае

Докато тичаме към най-близката аптека за помощ, корейците намират панацея за заболявания по собствените си тела и буквално се спасяват от главоболие, кашлица, високо кръвно налягане и дори сърдечни заболявания.

Методът на лечение без инжекции и хапчета е достъпен за всеки и се нарича su-jok (в превод от корейски като su – arm, jok – крак). И не са го измислили тибетските монаси, а професорът от Сеулския университет Парк Джи Ву през осемдесетте години на миналия век.

 

СУ ДЖОК ТЕРАПИЯ

Разбира се, су-джок терапията не се появи от нищото. Тя включи вековния опит на китайската медицина и съвременните познания по рефлексология. Привържениците на метода твърдят, че на ходилата и ръцете ни има биологично активни точки, съответстващи на вътрешните органи и части от тялото.

Техниката на терапията се основава на намиране на зони на сигнализиране на кожата с неприятни усещания и въздействие върху тях. За точково стимулиране могат да се използват импровизирани средства, например, кибрит или молив, или семена от растения.

Семената са живи биологични обекти, които имат собствена енергия. Прикрепени към болезнена точка, те абсорбират патогенна енергия, като връщат здравната енергия в замяна.

Няма противопоказания и странични ефекти за метода и няма нищо сложно в действията – просто погледнете веднъж, за да разберете принципа на местоположението на зоните за съответствие. Защо да не го опитате, нищо не губите?

 

ДА СЕ ​​НАУЧИМ ДА ВЛИЯЕМ НА ТЯЛОТО

Едно или две – главата не боли.

В случай на главоболие, сложете ластик на палеца (съответства на главата) както е показано на снимката и изчакайте няколко минути. Когато горната част на фалангата стане червена, рязко освободете ластика

Ще почувствате, че кръвта е изтекла от главата ви. Ако това не се случи за първи път, повторете манипулациите в продължение на 3-5 минути, докато състоянието ви се подобри.

 

Как да „се справим“ със зъбобол
Точките за кореспонденция между зъбите са разположени около миниатюрата. Поставете палеца си надолу с фалангата и си представете, че нокътът е отворена уста. Тогава горната челюст ще съответства на мястото, от което расте нокътът, а долната челюст ще отговаря на частите от нокътя, които отрязваме.

Използвайте тъп молив, за да намерите болезнено място близо до нокътя. Ако след 3-5 минути масаж болката е преминала, точката е намерена правилно. Върху него сложете зърно просо и го закрепете , за да подейства по-дълго време.

 

С хрема
Отървете се от хремата с активните точки по краищата на малкия пръст, средния и показалеца. С помощта на пластир прикрепете зърна от елда към върховете на тези пръсти. Натискайте върху тях от време на време – това ще помогне за облекчаване на подуване на носа и ще ви позволи да дишате по-лесно.

Стискайте и отслабвайте!

Рецепторните полета за отслабване са зоната на пъпа, хипофизата, устата, хранопровода, стомаха и дебелото черво. Можете да стимулирате центровете с масаж (2-3 минути на ден), но най-удобно е да прикачите към точките елда, ябълка или всякакви други зърна.

Времето, прекарано със зърната в дланта ви, варира от няколко часа до три дни. Сменяйте ги с нови веднъж седмично. Подходящи са само най-добрите зърна: гладки, непокътнати, с възможност за покълване.

Су-джок може да помогне за отслабване чрез намаляване на апетита. За да направите това, се препоръчва внимателно да масажирате върха на малкия пръст (горната му част) преди хранене.

 

Менструация без проблеми
За да направите менструацията по-малко болезнена и да се отървете от неприятните симптоми, които ги съпътстват понякога, потърсете точки, които съответстват на матката и яйчниците. Масажирайте ги енергично и след няколко минути болката и дискомфортът трябва да преминат.

Масаж при проблеми с коленете

За проблеми с коленете, особено при възрастни хора, трябва да масажирате средните стави на пръстите. Това са точки на съответствие на коленете и ставата на показалеца съответства на дясното коляно, а ставата на средния пръст съответства на лявото.

Доверието в алтернативната медицина или игнорирането й е избор на всеки. Разбира се, тя няма да може да се справи с някои сериозни проблеми у дома , но това може да послужи като добро допълнение към обичайните методи на лечение или да помогне в ситуация, в която няма как да посетите лекар.

Акупресурният масаж на ръцете помага при интензивен психически стрес, чести натоварвания, силна умора, облекчава напрежението и умората и дава възможност за релаксация. Можете да го направите както на работа, така и в градския транспорт, особено след като не отнема много време, но възстановява силите ви.

 

Leave A Comment