• Home
  • Защо опитните домакини сипват сол в олиото: старо, но златно! Действа и до днес

Защо опитните домакини сипват сол в олиото: старо, но златно! Действа и до днес

Защо опитните домакини сипват сол в олиото: старо, но златно! Действа и до днес

Слънчогледовото олио със сол на кухненските рафтове някога не беше нещо странно, както ни се струва сега, а резултат от метод, широко използван от домакините.

Предлагаме да разберем заедно защо да изсипем сол в олиото и дали наистина си струва да го направите.

 

Защо се добавя сол към олиото – забравен трик

Изобщо няма да бъде преувеличено, ако кажем, че навремето този трик беше много популярен. Сега вече няма особена нужда от това.

Работата е там, че домакините добавят сол към слънчогледовото олио, за да съхраняват големи резерви за по-дълго време, така че олиото да не започне да горчи и да се разваля.

Както знаете, солта е естествен консервант. И добавянето й към олиото наистина е помогнало на много домакини в миналото.

 

Този метод значително минимизира риска продуктът да се повреди поради контакт с въздух или неподходящ материал на контейнера, преди да може да бъде използван.

Днес слънчогледовото масло се произвежда в запечатани контейнери. И не толкова много домакини се подсигуряват с големи запаси.

 

Естествено, ако си вземете олио от някоя маслобойна или по-голяма разфасовка от супермаркета, си заслужава да приложите горната хитрост, за да не откриете след време, че олиото е гранясало в пластмасовата бутилка.

В обобщение можем да кажем, че този трик е полезен, но вече е малко остарял.

Leave A Comment